Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση στον υποψήφιο Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Θ. Ασκητή σχετικά με αναφορές σε τηλεοπτική εκπομπή για το ΕΚΑΒ

24/06/2019
Απάντηση στον υποψήφιο Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Θ. Ασκητή σχετικά με αναφορές σε τηλεοπτική εκπομπή για το ΕΚΑΒ

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24-6-2019

Στείλαμε σήμερα την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας για όσα ακούστηκαν στην εκπομπή του Αιμ. Λιάτσου στο Kontra Channel, από τον υποψήφιο Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Θ. Ασκητή σχετικά με το ΕΚΑΒ:
-----------------------------
Κύριε Λιάτσο,

Στην τηλεοπτική σας εκπομπή στο κανάλι KONTRA που προβλήθηκε στις 22/6 τις πρώτες πρωινές ώρες, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. και γιατρός (!!!) κ. Ασκητής αναφέρθηκε στο ΕΚΑΒ λέγοντας επί λέξει "το ΕΚΑΒ σήμερα είναι άθλιο. Δηλαδή ξέρετε ότι 6 στους 10 πεθαίνουνε μέσα στα ασθενοφόρα μέχρι να πάνε στα νοσοκομεία βάσης, στα οξέα συμβάματα;"

Στον παραπάνω εξωφρενικό και παντελώς ψευδή ισχυρισμό ο οποίος δεν προκύπτει από πουθενά και εκστομίζεται από υποψήφιο βουλευτή και μάλιστα γιατρό, έχουμε να απαντήσουμε ότι οι διασώστες και το ιατρικό προσωπικό που στελεχώνουν τα ασθενοφόρα και τις κινητές ιατρικές μονάδες του ΕΚΑΒ παρέχουν καθημερινά άμεσες και εξειδικευμένες υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της χώρας, αντιμετωπίζοντας και σώζοντας καθημερινά εκατοντάδες συνανθρώπους μας στο πεδίο του συμβάντος πριν από τη διακομιδή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Τον πληροφορούμε επίσης ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι "άθλιο". Σε κατάσταση διάλυσης όμως ήταν το ΕΚΑΒ που παραλάβαμε από τη συγκυβέρνηση στην οποία συμμετείχε το κόμμα του, και το οποίο με αρκετό κόπο και με τη συμπαράσταση και την αφοσίωση των εργαζομένων έχουμε καταφέρει να αναπτυχθεί και να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς του πολίτες.

Συνοπτικά υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:
- Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015 στο ΕΚΑΒ αυτή τη στιγμή υπηρετούν 200 υπάλληλοι περισσότεροι (στην πλειοψηφία τους Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρων)
- Έχει ενισχυθεί ο στόλος ασθενοφόρων με 327 νέα οχήματα και αναμένονται επιπλέον 128 οχήματα από διαγωνισμούς σε εξέλιξη
- Έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους 5 νέες βάσεις σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Κρήτη και Θάσο, έχουν ανοίξει βάσεις αεροδιακομιδών σε Σύρο, Άκτιο και Θεσσαλονίκη
- και τέλος είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ενίσχυση των αεροδιακομιδών με 2 νέα αεροπλάνα και την επισκευή 2 υπαρχόντων και καθηλωμένων στο έδαφος ελικοπτέρων (για την καθήλωση των οποίων στο έδαφος, ευθύνεται άμεσα το κόμμα του που όσο κυβερνούσε ή συγκυβερνούσε υπέγραφε προμήθειες και συμφωνίες ανύπαρκτης συντήρησης)

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η πραγματικότητα απέχει από τις κινδυνολογίες και τις αθλιότητες του κ. Ασκητή που συκοφαντεί πρώτα και πάνω από όλα το έργο και την επαγγελματική επάρκεια των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.