Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου σε φόρουμ του ΟΟΣΑ με θέμα «Η Υγεία στον 21ο αιώνα»

22/11/2019
Συμμετοχή Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου σε φόρουμ του ΟΟΣΑ με θέμα «Η Υγεία στον 21ο αιώνα»

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος εκπροσώπησε το Υπουργείο Υγείας στη συνάντηση υψηλού επιπέδου που διοργάνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) στην Κοπεγχάγη, με θέμα «Η Υγεία στον 21ο αιώνα».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη χρήση νέων τεχνολογιών για την βελτιστοποίηση των συστημάτων υγείας, καθώς και τα οφέλη αλλά και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Υγεία.

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι απολύτως απαραίτητος, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις ανισότητες στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, με απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά τους. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης ενός στρατηγικού σχεδίου για την Ψηφιακή Υγεία, το οποίο θα βασιστεί στις καλύτερες πρακτικές από τα κράτη μέλη του Ο.Ο.Σ.Α.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας της Δανίας, Magnus Heunicke, τον οποίο και συνεχάρη για την επιτυχημένη διοργάνωση. Ο κ. Heunicke ζήτησε από τον κ. Κωτσιόπουλο να μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια την πολιτική του βούληση για στενή συνεργασία Ελλάδας-Δανίας στον τομέα της υγείας.