Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δωρητές οργάνων μέλη της κυβέρνησης

31/08/2011

Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, στο πλαίσιο προώθησης και διάδοσης της σημαντικότητας των μεταμοσχεύσεων, και άλλα μέλη της κυβέρνησης είναι από σήμερα δωρητές οργάνων, με τη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης εγγραφής μέλους στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών, που μοιράστηκε κατά την διεξαγωγή του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο Α’ της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλο, τον υπουργό και τους υφυπ. ΥΥΚΑ, κυρίους. Ανδρέα Λοβέρδο, Μ. Τιμοσίδη, Χρ. Αηδόνη και Μ. Μπόλαρη, τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, την υφυπ. Παιδείας, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον υφυπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα και τον γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλη Έξαρχο, οι οποίοι είναι ήδη δωρητές οργάνων, έγιναν επίσης σήμερα οι: υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μ. Παπαϊώαννου, υπουργός Επικρατείας, κ. Ηλίας Μόσιαλος, υφυπ. Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, υπουργός και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνης και Ι. Κουτσούκος, υπουργός και υφυπ. Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης και Κ. Σπηλιόπουλος, υφυπ. Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δόλης, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργός, κ. Γ. Σταυρόπουλος.

Αξίζει, να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη δωρητές οργάνων, καθώς επί Αντιπολίτευσης και με πρωτοβουλία της βουλευτού Κέρκυρας, κας. Α. Γκερέκου, είχαν επισκεφθεί τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και είχαν εγγραφεί ως μέλη.

Τέλος, στη λίστα με τα ονόματα των μελών της κυβέρνησης που ήταν, ή έγιναν σήμερα δωρητές οργάνων, προστέθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες κύριοι Τσικρής, Βλάχος, Γκίκα, Μακρίδης, Λυκουρέτζος και Βλαχοδήμου.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την προσπάθειά του, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο στόχο του, η Ελλάδα να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις που κατέχει ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. ως προς το θέμα των μεταμοσχεύσεων.