Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σχετικά με το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά.

25/10/2011

Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν κατάργηση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία», η διοίκηση της 1ης Υ.Πε. δηλώνει τα εξής:

Καμία Κλινική και Κέντρο δεν καταργείται!

Η διοίκηση του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» με τη σύμφωνη γνώμη της 1ης Υ.Πε. αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ελλείμματος του Ειδικού Κέντρου προς όφελος της υγείας των μικρών ασθενών μας, της «υγείας» των οικογενειακών προϋπολογισμών και της «υγείας» των ασφαλιστικών τους Ταμείων.

Το έλλειμμα λειτουργίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο έλλειμμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ όλων των γιατρών του Κέντρου. Οι ανάγκες των μικρών ασθενών (νεογνών και παιδιών) χρονίων και επειγόντων περιστατικών καλύπτονται ήδη από τις 14/10 από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Ω.Κ.Κ.). Αξίζει, να σημειωθεί ότι από τις 15/07/2010 μέχρι και σήμερα, όλα τα βαριά περιστατικά αντιμετωπίζονται από Ω.Κ.Κ.

Επίσης, λόγω των αυξημένων αναγκών του Κέντρου του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» αποφασίστηκε η αναβάθμιση – ενίσχυσή του με την πρόσληψη τριών (3) καρδιοχειρουργών. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) μετά από εντολή του διοικητή του νοσοκομείου.