Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δηλώσεις του Υπουργού ΥΚΑ κ. Ανδρέα Λοβέρδου, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης & παραλαβής, του Υφυπουργού κ.Χρήστου Αηδόνη στον νέο Υφυπουργό κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο

11/11/2011

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Μέσω της ομόνοιας των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Η πρωτοβουλία 3 πολιτικών κομμάτων, πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση και την απαξίωση. Στην πρωινή μου επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ζήτησα να μην αλλάξει το σχήμα του υπουργείου Υγείας, διότι έχει επιτύχει αρκετά όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι βάσει του γενικότερου σχεδιασμού, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς ζήτησαν να μετέχει στο υπουργείο Υγείας πολιτικό στέλεχος της παράταξης τους.

Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω έναν πολύ στενό μου συνεργάτη που διαμόρφωσε από την αρχή την πολιτική Διατροφής και Άθλησης στο ελληνικό κράτος. Η δημόσια διοίκηση του οφείλει πολλά. Ο Χ. Αηδόνης, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τις σκληρές αλλά χρήσιμες πολιτικές που εφαρμόσαμε και τις διαρθρωτικές αλλαγές που επιχειρήσαμε στον τομέα της Υγείας. Θέλω να τον ευχαριστήσω από την καρδιά μου και να του ευχηθώ σύντομη επάνοδο στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού έργου.

Είναι οδυνηρό το καθήκον του αποχαιρετισμού γιατί έχω δεθεί μαζί του. Η αλλαγή μπορεί να είναι βίαιη, αλλά με όλες μου τις δυνάμεις θα στηρίξω την πορεία της χώρας και τη νέα κυβέρνηση. Καλωσορίζω των εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο νέο υφυπουργό Υγείας, κ. Βαρτζόπουλο. Δεν τον γνώριζα, είναι γιατρός με σπουδές που κατοχυρώνουν την επάρκεια του. Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία καχυποψία στις σχέσεις μας. Από Δευτέρα, πέραν των αρμοδιοτήτων του κ. Αηδόνη, θα συζητήσουμε και όποιες άλλες θελήσει να αναλάβει. Άλλωστε ο μέχρι τώρα συλλογικός τρόπος δουλειάς μας θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η πρακτική που ακολουθούμε σχετικά με το τελικό δικαίωμα υπογραφής.

Είμαι συνηθισμένος στις συνεργασίες τέτοιου είδους και θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε στην πράξη στο υπουργείο Υγείας. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως στην απόφαση του Πρωθυπουργού συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι στο υπουργείο Υγείας ήμασταν τέσσερις και κατόπιν της απαίτησης του κ. Σαμαρά ελήφθη η απόφαση για την αντικατάσταση του κ.Αηδόνη. Το λέω αυτό γιατί στην αρχή είχαμε μια δυσκολία να αντιληφθούμε τους λόγους.