Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Μετάβαση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλη Τιμοσίδη στο Βερολίνο στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας.

16/11/2011

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 17 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνάντηση εργασίας με τον ομόλογο του Ομοσπονδιακό Υφυπουργό Υγείας της Γερμανίας, κ Thomas Ilka, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Γερμανίας η οποία ξεκίνησε επισήμως στις 16 Φεβρουαρίου 2011 και θα διαρκέσει μέχρι το 2013.

Μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί μια σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωση και μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης νοσοκομείων, προμηθειών και χρηματοδότησης του Συστήματος Υγείας. Ακόμη, διοργανώθηκε σεμινάριο στελεχών στην Αθήνα με έμφαση στην τιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της επιστημονικής επικοινωνίας έχει από το Φεβρουάριο ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ των ουρολογικών κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου του Marburg.

Η διήμερη επίσκεψη του κ. Τιμοσίδη στο Βερολίνο πραγματοποιείται για να αποτιμηθούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας- Γερμανίας και να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Επίσης, θα σημάνει την έναρξη του επόμενου σταδίου της διμερούς συνεργασίας, το οποίο θα αφορά κυρίως δράσεις δημόσιας υγείας. Οι νέες δράσεις θα σχετίζονται με την προφύλαξη από τα μεταδιδόμενα νοσήματα (π.χ. πανδημίες, ενδοσοκομειακές λοιμώξεις, μικροβιολογική αντοχή), την καταπολέμηση τους και με την μεταφορά τεχνογνωσίας για την παρακολούθηση τους.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης στο πλαίσιο της συνάντησης θα επισκεφθεί την κλινική Humboldt και τo διεθνούς φήμης Ινστιτούτο δημόσιας υγείας Robert Koch όπου θα συνομιλήσει με τον Αντιπρόεδρο του, Dr Lars Schaade.