Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εκδήλωση ΑμεΑ με θεμα: Ο αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις.

02/12/2011

Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011 στο κατάμεστο από φίλους του αθλητισμού και μαθητές Κλειστό Γήπεδο Μετς από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον Οργανισμό Νεολαίας Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία της 3ης Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα Παραολυμπιακά αθλήματα Πετοσφαίριση Καθιστών, Ξιφασκία με Καρότσι και Καλαθοσφαίριση με Καρότσι. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Χορωδία ΑμεΑ του Ο.Ν.Α., ενώ χόρεψε η Ομάδα σύγχρονου χορού «Χοροθέατρο Δαγίπολη»
Στην ομιλία του ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης, κ. Κώστας Παταβούκας, τόνισε: «Η 3η Δεκεμβρίου δίνει την ευκαιρία στην κοινωνία να κάνει απολογισμό και να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο αθλητισμός των ΑμεΑ με την μετακίνησή του ως αντικείμενο στην Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας αναβαθμίστηκε από ένα τμήμα, σε μία Διεύθυνση και έχει ως σκοπό την ποιοτική ανάπτυξη του αθλητισμού των ΑμεΑ μέσα από τη συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς των ΑμεΑ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, η πρόεδρος του Ο.Ν.Α. Δήμου Αθηναίων κα Παναγιώτα Ψαράκη, ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Στέλιος Δασκαλάκης, οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές και νυν προπονητές, Άγγελος Κορωνιός, Αργύρης Πεδουλάκης και ο καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο Άγγελος Κορωνιός και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκαναν επίδειξη των δυνατοτήτων τους στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης με Καρότσι.