Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή

25/11/2021
Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή

Το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή 26/11 στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (Κηφισίας 37), εκδήλωση δια ζώσης με παράλληλη διαδικτυακή συμμετοχή (υβριδική διοργάνωση) με θέμα τη Μικροβιακή Αντοχή.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Μικροβιακή Αντοχή, θα συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, o Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης, η επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα Marianna Trias και η Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΔΙΠΥ, Δάφνη Καϊτελίδου.

Με στόχο την αντιμετώπιση της Μικροβιακής Αντοχής- η οποία, λόγω της μη ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών, έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας- το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί σημαντικές δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, συμμετέχει στο Evidence-informed Policy Network (EVIPNet) του ΠΟΥ, που αποτελεί μία πρωτοβουλία για την δημιουργία και διάδοση τεκμηρίων σχετικά με τη Μικροβιακή Αντοχή.