Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Πάτρα

11/12/2021
Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Πάτρα

Στην Πάτρα μετέβη σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και οι βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, Άγγελος Τσιγκρής και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στα νέα, κτιριακά αναβαθμισμένα ιατρεία του Παραρτήματος του Κέντρου Υγείας Βόρειου Τομέα και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα την Πάτρα για να πραγματοποιήσω συνάντηση με τον ΥΠΕαρχη και τους διοικητές των Νοσοκομείων για θέματα που αφορούν την πανδημία, δεδομένου ότι υπάρχει συνολική επιβάρυνση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση του τέταρτου κύματος. Αυτό δεν μας εφησυχάζει. Υπάρχει πίεση και στην Αχαΐα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Παράλληλα, ήρθα να επισκεφτώ τα νέα ιατρεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία πρέπει να αναπτυχθεί και να ανακουφιστούν τα Νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, θέλουμε να αυξηθούν περισσότερο. Ήδη με τα μέτρα που έχουμε πάρει αυξήθηκαν κατά 1 εκ. οι εμβολιασμοί για την τρίτη δόση και ειδικά για τους άνω των 60 ετών προσεγγίζουν τις 95.000. Το εμβόλιο είναι αυτό που μας προστατεύει».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τους υποδιοικητές Ιωάννη Νικόπουλο και Παναγιώτη Μάλλιο, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο αναπληρωτής Διοικητής Παναγιώτης Δημόπουλος, ο αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Μπάκος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καρμανδάνειο» Παύλος Αθανασόπουλος, ο Διοικητής του ΓΝ Πύργου Χρήστος Χριστόπουλος, ο Διοικητής του ΓΝ Αιγίου Θανάσης Γεωργάκης, η αναπληρώτρια Διοικήτρια ΓΝ Καλαβρύτων Ιωάννα Σφυρή και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου.

Η επίσκεψη του κ. Πλεύρη στην Πάτρα ολοκληρώθηκε με συνάντηση που πραγματοποίησε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, στην οποία συζητήθηκαν θέματα υγειονομικού χαρακτήρα.

Φωτογραφίες

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Πάτρα
Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Πάτρα
Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Πάτρα