Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία

11/10/2023
Ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία


Αναφορικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία, σας ενημερώνουμε ότι έως σήμερα

11/10/2023, 08:00 π.μ., έχουν πραγματοποιηθεί 1.839 λήψεις δειγμάτων. Οι αλλαγές που παρουσιάζονται σήμερα είναι:

  • Στον Δήμο Βόλου: Το νερό κρίνεται κατάλληλο στον αστικό ιστό του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, καθώς και για τις δημοτικές ενότητες Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρυνίτσας και πιο συγκεκριμένα, για τις τοπικές κοινότητες Άλλης Μεριάς, Σταγιατών, Πορταριάς, Κατωχωρίου, Ανακασιάς, Αγίου Ονουφρίου, Άνω Βόλου και Μακρυνίτσας. Ακόμη, το νερό κρίνεται κατάλληλο για τους περιφερικούς οικισμούς Αγριάς, Άνω Λεχωνίων, Κάτω Λεχωνίων, Βροχιάς και για το Μαλάκι. Ενώ, το νερό κρίνεται ακατάλληλο για το Φυτόκο, το Διμήνι, τις Αλυκές, καθώς και για τις Βιομηχανικές Περιοχές Α και Β. Σημειώνεται ότι σε καταναλωτές με ειδικά προβλήματα υγείας (υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι) συστήνεται να αποφεύγεται η πόση, εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας, που μπορεί να εμφανίζεται λόγω χρήσης γεωτρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες.
  • Στον Δήμο Σοφάδων: Το νερό κρίνεται ακατάλληλο για τους οικισμούς Γραμματικού και Νέου Ικονίου. Ενώ, το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Αγίου Βησσαρίου.

Εκτός από τις αλλαγές στους δήμους Βόλου και Σοφάδων με τις υποσημειώσεις που επισημάνθηκαν, δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενη ενημέρωση.