Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τον ορισμό εισηγητών στα Συμβούλια για την πλήρωση θέσεων γιατρών του ΕΣΥ

12/12/2016
Διευκρινιστική εγκύκλιο για τον ορισμό εισηγητών στα Συμβούλια για την πλήρωση θέσεων γιατρών του ΕΣΥ

Image courtesy of justyre at pixabay.com

Γραφείο Τύπου

Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τον ορισμό εισηγητών στα Συμβούλια για την πλήρωση θέσεων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, απέστειλε σήμερα υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Η αποστολή της εγκυκλίου κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου οι διοικήσεις ορισμένων ΥΠΕ στις οποίες παρατηρήθηκε η εκ παραδρομής, μη σύννομη συγκρότηση του Συμβουλίου προσλήψεων- κρίσεων γιατρών ΕΣΥ, να προβούν άμεσα σε νόμιμη ανασυγκρότηση των Συμβουλίων και σε ταχύτατη διεκπεραίωση των κρίσεων.

Μετά από 6 χρόνια «παγώματος» των προσλήψεων στο Σύστημα Υγείας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προφανώς ενδιαφέρεται για τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού των 760 μόνιμων γιατρών ΕΣΥ και η κριτική για «σκόπιμο λάθος» προσβάλλει τη νοημοσύνη των νοσοκομειακών γιατρών.

Ήδη έχουν υπογραφεί οι πρώτοι διορισμοί γιατρών ΕΣΥ μετά από εισηγήσεις των αρμόδιων Συμβουλίων Επιλογής, ιδιαίτερα επαρχιακών νοσοκομείων και η πολιτική βούληση είναι να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό και με μόνιμο τρόπο τα κενά του ΕΣΥ.

Είναι γνωστό επίσης ότι έχει δρομολογηθεί μια νέα δέσμη προκηρύξεων για επιπλέον 2.000 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ στο αμέσως επόμενο διάστημα, που θα επιτρέψει τη στοχευμένη ενίσχυση κλινικών και τμημάτων σε όλο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αναβαθμίζοντας τη δημόσια περίθαλψη στη χώρα και καλύπτοντας διαρκώς μεγαλύτερες ανάγκες των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών.