Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για όλους εμάς που δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα μέσα στα νοσοκομεία, η Νοσηλευτική αποτέλεσε και αποτελεί το κοινό μας σπίτι. Εκεί όπου καταθέτουμε τις ανησυχίες μας τις ελπίδες μας αλλά και την ψυχή μας. Και νοιαζόμαστε για αυτή…! ΟΛΟΙ! Ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Κάποιοι με την δική τους ματιά, κάποιοι άλλοι με άλλο μάτι. Αλλά θέλω να πιστεύω πως ΟΛΟΙ μας, στόχο και αγωνία έχουμε πως θα πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Γιατί είναι πλέον η ζωή μας αυτή. Το κουβεντιάζουμε στα τμήματα, στο σπίτι πολλές φορές, με φίλους σε παρέες, στα κοινωνικά δίκτυα, πως κάτι πρέπει να γίνει, κάτι να αλλάξει, να ακουστεί επιτέλους η φωνή μας.

Η νοσηλευτική στη χώρα μας μετρά περίπου 150 χρόνια (1875, ίδρυση της πρώτης Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, στο Θεραπευτήριο ¨Ευαγγελισμός¨) και έχει παράξει ένα αξιόλογο έργο εφάμιλλο προηγμένων χωρών. Τα δικά μας χρονικά πλαίσια άσκησης της Νοσηλευτικής έχουν αφετηρία την ίδρυση του ΕΣΥ και μαζί μ’ αυτό περάσαμε όλες τις μπόρες. Το στηρίξαμε και το στηρίζουμε. Και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε πολιτικές υγείας για όλους, με ποιοτικά χαρακτηριστικά και ισες ευκαιρίες πρόσβασης σε αυτό.

Και θέλουμε μια Νοσηλευτική, με ρόλο, λόγο και έργο.

Το Ε.Σ.Α.Ν. (Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής) είναι το γνωμοδοτικό εκείνο όργανο για τις αναγκαίες παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας στα ανοιχτά επαγγελματικά και επιστημονικά ζητήματα που απασχολούν την νοσηλευτική κοινότητα και που παραμένουν επί χρόνια σε εκκρεμότητα. Με την νέα του σύνθεση που προέκυψε τον Νοέμβριο του 2016, στόχος είναι η ιεράρχηση των ζητημάτων αυτών και ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε να ανοίξει ένας οδικός χάρτης για την επίλυση αυτών.

Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε..

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλον τον Νοσηλευτικό κλάδο. Τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και τους φορείς μέσα από τους οποίους εκπροσωπείστε. Δεν περισσεύει κανένας. Δεν υπάρχει πλέον αυτή η πολυτέλεια.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α.Ν.

Δημήτρης Τζιάλλας

PhD, MSc, NFESC

Τελευταία άρθρα

Σελίδα: από 3