Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο τύπου ολομέλειας ΕΣΑΝ Νο 1

06/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 1 (30-11-16)

Συνεδρίασε χθες 29/11/2016 το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

Κοινή πεποίθηση όλων των μελών είναι ότι το ΕΣΑΝ υπό τη νέα του σύνθεση θα εργαστεί αξιοποιώντας τα νέα επιστημονικά δεδομένα, τη διεθνή εμπειρία και τις προτάσεις όλων των Νοσηλευτικών φορέων, με ανιδιοτέλεια, συνεργασία, αλληλοενημέρωση και βούληση για δημιουργική παρουσία, έτσι ώστε να αποτελέσει πολύτιμο συμβουλευτικό όργανο για τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις του Υπουργείου, για όλα τα επαγγελματικά και επιστημονικά ανοικτά ζητήματα που απασχολούν την Νοσηλευτική κοινότητα της χώρας μας και παρέμεναν για χρόνια σε εκκρεμότητα.

Στα πλαίσια των αρχών και του νέου τρόπου λειτουργίας του οργάνου, καλούμε όλους τους φορείς σε μια δημιουργική σύνθεση των απόψεων που πρεσβεύουν, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις που μόνο αδιέξοδα προσφέρουν. Καλούμε όλους τους Νοσηλευτές-Μαίες-Επισκέπτες υγείας, αξιοποιώντας τις επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία τους, να πλαισιώσουν τις επιτροπές και ομάδες εργασίας που θα συσταθούν, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των επεξεργασιών και παρεμβάσεων του οργάνου προς την Πολιτεία.

Στόχος όλων μας μέσα από την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Νοσηλευτή και της καταξίωσης του ρόλου του σε όλα τα επίπεδα κάλυψης υγειονομικών αναγκών, η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος της χώρας και η καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών.

Η νέα σύνθεση των μελών του ΕΣΑΝ έχει ως εξής:

ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, του κλάδου ΠΕ Νοσηλευτών, με αναπληρωματικό μέλος τον ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ του κλάδου ΠΕ Νοσηλευτών, ο οποίος υπηρετεί στο ΔΘΚΑ Υγεία.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ, Προϊστάμενος Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας καιΔρεπανοκυτταρικής Νόσου, του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτών με αναπληρωματικό μέλος την ΝΤΑΣΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Προϊσταμένη Ουρολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτών.

ΚΑΨΙΩΧΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού, με αναπληρωματικό μέλος, τη ΤΖΩΡΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Προϊσταμένη Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού.

ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τομεάρχης του 5ου Νοσηλευτικού Τομέα Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, με βαθμό Α´, με αναπληρωματικό μέλος τη ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Τομεάρχη του Διατομεακού & Ψυχικής Υγείας του Π.Γ.Ν. Πατρών, κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής με βαθμό Α´.

ΜΟΥΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, του κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, με αναπληρωματικό μέλος την ΚΟΣΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Τομεάρχη Νοσηλευτικού Τομέα, κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, με βαθμό Α´ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής.

ΓΙΑΓΤΖΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Π. «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, με βαθμό Α´, με αναπληρωματικό μέλος την ΝΤΟΥΜΟΥ ΑΓΑΠΗ, του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, η οποία υπηρετεί στο Π.Γ.Ν.Π. «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ομοίως.

ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών- Επισκεπτριών Υγείας , ο οποίος υπηρετεί στο ΠΕΔΥ Πειραιά, με αναπληρωματικό μέλος τη ΔΑΜΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών- Επισκεπτριών Υγείας ,η οποία υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

ΜΠΡΙΚΩΡΗ ΜΑΡΙΑ, του κλάδου ΤΕ ΜΑΙΩΝ, η οποία υπηρετεί στο Γ.Ν «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», με αναπληρωματικό μέλος την ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, του κλάδου ΤΕ ΜΑΙΩΝ, η οποία υπηρετεί στο Γ.Ν «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ομοίως.

ΣΑΚΟΥΦΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, η οποία υπηρετεί στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, με αναπληρωματικό μέλος τον ΚΛΩΘΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ο οποίος υπηρετεί στο Γ.Ν. «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ ΦΩΤΟΥΛΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι Αθηνών, με αναπληρωματικό μέλος την ΟΥΖΟΥΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

Δρ. ΚΥΡΙΤΣΗ – ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ ΕΛΕΝΗ, Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Πρόεδρο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος, με αναπληρωματικό μέλος την ΚΑΣΝΑΚΤΣΟΓΛΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ, Δ/ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ»ΕΕΣ.

ΣΟΥΡΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Καθηγήτρια μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Νοσηλευτικής με αναπληρωματικό μέλος τον ΠΡΕΖΕΡΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο Δημήτρης Τζιάλλας

και αντιπρόεδρος ο Aντώνης Παπάζογλου.