Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

Υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους

Μάριος Θεμιστοκλέους

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη νευροχειρουργική, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Τον Ιούνιο του 2023 ορκίστηκε Υφυπουργός Υγείας.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο Υπουργείο Υγείας από το 2020 έως το 2023 και Συντονιστής του Εμβολιαστικού Προγράμματος κατά της Covid-19 «Επιχείρηση Ελευθερία».

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid -19, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ - Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων).

Ως νευροχειρουργός εργάστηκε σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Γ.Ν. «Ευαγγελισμός» και ως Επιμελητής Α’ στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία».