Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)

Τελευταία άρθρα

06/05/2022

Έργο «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)»

Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)» από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Μεταρρύθμισης του Δημοσίου Τομέα» και των 13 Περιφερειακών Προγραμμάτων του «ΕΣΠΑ 2014-2020» παρέχει καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ΠΦΥ για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης των ΤΟΜΥ χωρίς διακρίσεις και συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία (Reducing Health Inequalities). Το νέο μοντέλο υπηρεσιών στοχεύει στην ορθολογική πλοήγηση των ατόμων στο ΕΣΥ μέσω της ανακατεύθυνσης της ζήτησης από την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως είναι τα Νοσοκομεία, παρέχοντας ποιοτικές, ολιστικές και κοινοτικά προσανατολισμένες υπηρεσίες ΠΦΥ. Το νέο σύστημα ΠΦΥ αναπτύσσεται σε επίπεδο κοινότητας.

Οι ΤΟΜΥ συγκροτούνται, ως διεπιστημονικές ομάδες, σύμφωνα με το άρθρο 106, Ν4461/2017, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), αποτελούμενες από προσωπικό έως 12 ατόμων, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας, ως αποκεντρωμένες μονάδες τους, το έργο που παρέχεται από τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ. Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν με ανθρώπινο δυναμικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Στελεχώνονται από επαγγελματίες υγείας και λοιπό προσωπικό, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με το συνολικό πλάνο σχεδιασμού στο σύνολο των επτά ΥΠΕ, με χωροθέτηση στις 13 Περιφέρειες της χώρας, λειτουργούν μέχρι σήμερα 127 ΤΟΜΥ.

Για ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ εδώ: https://tomy.moh.gov.gr/

Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)