Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Προτεινόμενη τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και άλλες διατάξεις».

27/05/2011
Προτεινόμενη τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και άλλες διατάξεις».

Άρθρο 1: Ιδιωτικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

«Στο άρθρο 1 του ΠΔ 84/2001 (70 Α) προστίθεται περίπτωση ε. ως εξής: «ε. Ιδιωτικές μονάδες ημερήσιας νοσηλείας».

Στο τέλος του άρθρου 2 του ΠΔ 84/2001 προστίθεται περίπτωση 5 ως εξής:

«Ιδιωτική μονάδα ημερήσιας νοσηλείας είναι χώρος κατάλληλα διαρρυθμισμένος και εξοπλισμένος, που διαθέτει ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό σύμφωνα με προδιαγραφές που καθορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου εκτελούνται χειρουργικές και επεμβατικές πράξεις για τις οποίες δεν απαιτείται, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, γενική, ραχιαία ή επισκληρίδιος αναισθησία και νοσηλεία. Η Ιδιωτική μονάδα ημερήσιας νοσηλείας μπορεί να διαθέτει κλίνες νοσηλείας. Οι μονάδες αυτές μπορούν να λειτουργούν είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ιατροί μέτοχοι ή εταίροι της μονάδας ή τρίτοι, ανεξάρτητα από το αν διατηρούν ατομικό ιατρείο ή είναι μέτοχοι ή εταίροι ιατρικών εταιριών, που ασκούν την αντίστοιχη ιατρική ειδικότητα μπορούν να συνεργάζονται ή να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας».