Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ομιλία Αριστείδη Μπουσουλέγκα, διοικητή 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην ευρεία σύσκεψη για την αναδιάταξη των δυνάμεων του Ε.Σ.Υ.

13/05/2011

Για το Νοσοκομείο Κιλκίς και για το Κέντρο Υγείας Ηγουμένιτσας όπως προανέφερε και ο Υπουργός υπάρχει πρόταση από τους ίδιους από όλους τους τοπικούς φορείς για ενιαία Διοίκηση, στη Χαλκιδική προτείνουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη της ΜΕΘ, ανάπτυξη τμήματος αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και ανάπτυξη του ψυχιατρικού τμήματος το οποίο δε λειτουργεί αυτή τη στιγμή.

Στο Νοσοκομείο Σερρών συγχώνευση των παθολογικών χειρουργικών και μαιευτικών κλινικών και οι τρεις αυτές ειδικότητες έχουν διπλές κλινικές με καλή σχετικά κάλυψη οι παθολογικές, αλλά πολύ κακή κάλυψη και οι χειρουργικές και οι μαιευτικές.

Περαιτέρω ανάπτυξη της νευρολογικής κλινικής με ανάπτυξη μονάδας αγγειακών εγκεφαλικών, αύξηση των πνευμονολογικών κλινών που έχει μία πληρότητα πάνω από το 100% με μονάδα αναπνευστικής αποκατάστασης τύπου δύο και μονάδα βραχείας νοσηλείας την οποία στερείται.

Το Νοσοκομείο Δράμας συγχώνευση κι εδώ των δύο παθολογικών και των δύο χειρουργικών μονάδων, περαιτέρω ανάπτυξη του καρδιολογικού τμήματος και της στεφανιαίας μονάδας της ΜΕΘ και ανάπτυξη διαβητολογικής μονάδας.

Στην Καβάλα βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ΤΕΠ, συγχωνεύσεις των διπλών τμημάτων όπου υπάρχουν χειρουργική και παθολογική, την ανάπτυξη του νευρολογικού τμήματος με μονάδα αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, η μία από τις δύο πνευμονολογικές κλινικές να αναπτύξει μονάδα αναπνευστικής αποκατάστασης τύπου δύο και να αναπτυχθεί περαιτέρω η ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου.

Στο Νοσοκομείο Ξάνθης και Κομοτηνής προτείνουμε τη συγχώνευση στο ένα της ουρολογικής στο άλλο της οφθαλμολογικής και στο άλλο της ΩΡΙΛΑ, θα συζητηθεί αυτό μεταξύ των δύο νοσοκομείων, ώστε να δούμε που θα μετακινηθούν οι τρεις κλινικές οι οποίες έχουν πάρα πολύ χαμηλή κάλυψη για να λειτουργούν ανεξάρτητες σαν τμήματα.

Στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μπορεί να συγχωνευθεί η Διοίκηση να είναι ενιαία με της Αλεξανδρούπολης με δύο Υποδιοικητές και θα πρέπει να ελαττωθούν κατά πολύ οι 51 κλινικές τις οποίες έθιξε προηγουμένως ο κ. Γενικός, έχει τρεις χειρουργικές, δύο μαιευτικές, τέσσερις παθολογικές, όλα αυτά θα πρέπει να ελαττωθούν.

Και να αναπτυχθούν παράλληλα το ογκολογικό τμήμα, το αγγειοχειρουργικό τμήμα που έχει τέσσερα κρεβάτια, το νευροχειρουργικό που έχει έξι κρεβάτια και τα οποία βέβαια ήδη έχουν κάλυψη πολύ μεγάλη διότι όπως καταλαβαίνετε έχουν ελάχιστα κρεβάτια και στην πνευμονολογική κλινική, η οποία κάνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά να αναπτυχθεί περαιτέρω με μία μονάδα αναπνευστικής αποκατάστασης τύπου δύο.

Ελπίζω να μη σας κούρασα, γεια σας.