Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Επιστολή της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, στις Υ.Πε για τις μονάδες ψυχικής υγείας.

21/10/2014
Επιστολή της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, στις Υ.Πε για τις μονάδες ψυχικής υγείας.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Τρίτη, 21.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τήρηση Πληροφοριακού Συστήματος Παρακολούθησης Μονάδων Ψυχικής Υγείας και Ορισμός Εκπροσώπων διαχείρισής του.

Την ανάγκη τήρησης Πληροφοριακού Συστήματος Παρακολούθησης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, ως τον βασικό μηχανισμό συλλογής και τήρησης πληροφοριών υπενθυμίζει, με το υπ’ αριθμ. Υ5α/Γ.Π.οικ. 90729 έγγραφό της, προς τους Διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Στο έγγραφο της Υφυπουργού παρατίθενται οι απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι αποδέκτες του μέσα στις επόμενες ημέρες, και οι οποίες περιλαμβάνουν την επιβεβαίωση της εγκυρότητας του συνόλου των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί στο Πληροφοριακό σύστημα σχετικά με τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας, την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής των στοιχείων που εκκρεμούν και την επικαιροποίηση αυτών που έχουν ήδη καταχωρηθεί.

Ειδικότερα, στο έγγραφο της Υφυπουργού Υγείας, προβλέπεται ο ορισμός δύο στελεχών από κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα ή Υγειονομική Περιφέρεια, ως εκπροσώπων διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος, προερχόμενα το ένα από τις διοικητικές υπηρεσίες και το άλλο από τον Ψυχιατρικό Τομέα. Ο εκπρόσωπος της διοικητικής υπηρεσίας θα διασφαλίζει την καταχώρηση στοιχείων που προέρχονται από το Οικονομικό τμήμα και το τμήμα Προσωπικού, την ορθή συμπλήρωση των οικονομικών στοιχείων, των στοιχείων προσωπικού και των στοιχείων που αφορούν σε τυχόν υλοποιούμενα συγχρηματοδοτούμενα έργα με πόρους ΕΣΠΑ. Ο προερχόμενος από τον Ψυχιατρικό τομέα εκπρόσωπος, θα έχει ως έργο τη διασφάλιση της καταχώρησης στοιχείων κίνησης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας του εκάστοτε φορέα και την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων του επιστημονικού αντικειμένου.

Η καταληκτική ημερομηνία για τον ορισμό εκπροσώπων είναι η 30η Οκτωβρίου 2014, ενώ ως τις 14 Νοεμβρίου 2014 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες. Επισημαίνεται δε, ότι η μη συμμόρφωση, θεμελιώνει πειθαρχική ευθύνη των υπαίτιων προσώπων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.