Παρασκευή, 09 Μαΐου 2025

Συνέντευξη υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ, Ανδρέα Λοβέρδου στο ρ/σ ΝΕΤ RADIO και τους δημοσιογράφους Π. Τσιούτσια και Π. Σαράντη.

01/05/2012


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ NET RADIO ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Πάμε να ξεκινήσουμε. Η πρώτη μας συζήτηση για σήμερα, ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Καλή σας μέρα, κ. Λοβέρδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καλημέρα, κ. Τσιούτσια, κ. Σαράντη, γειά χαρά, καλό μήνα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Καλό μήνα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Κύριε Λοβέρδο να ξεκινήσουμε λίγο όχι πολιτικά, να ξεκινήσουμε με το θέμα που υπάρχει με τις ιερόδουλες, με το aids και με το τι γίνεται με όλα αυτά, υπάρχει μία αγωνία στον κόσμο;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Υπάρχει μία αγωνία γιατί πάρα πολύ συμπολίτες μας, δεν ακούνε τίποτα όταν το κράτος μιλάει. Τι να πει κανείς; Γιατί αν υπάρχει μία ευθύνη στην ιερόδουλη που το ξέρει και αυτή θα πάει φυλακή, γιατί είναι δόλια η συμπεριφορά της, όταν γνωρίζει τι έχει και παρόλα αυτά εκδίδεται και χωρίς προφύλαξη, υπάρχει και μία ευθύνη στον πολίτη που ακούει. Γιατί αυτός τι είναι δηλαδή; Ακούει τον υπουργό Υγείας ενάμισι χρόνο τώρα να λέει μην πηγαίνετε, ακούει τον υπουργό Υγείας να λέει μην παίρνετε ιερόδουλες από τον δρόμο, ακούει το ΚΕΕΛΠΝΟ, κάποιους δημοσιογράφους - όχι πολλούς - να το λένε αυτό στην τηλεόραση και παρόλα ταύτα τα αγνοεί όλα. Πηγαίνει και πληρώνει και κάτι παραπάνω χωρίς προφύλαξη και μάλιστα «νοικιάζει» μία τέτοια γυναίκα, γιατί έχουμε και τέτοια περιστατικά, την «νοικιάζει» μια μέρα ολόκληρη, πάει εκδρομή μαζί της, δεν παίρνει προφύλαξη, μετά πάει σπίτι του. Και φώναζα γιατί το φαινόμενο αυτό άρχισε να εντείνεται από το τέλος του 2010.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Από τότε από το 2010 ξεκίνησε αυτό;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2010. ’ρχισα να φωνάζω, ότι εδώ πέρα κάτι πρέπει να γίνει, μπήκα σε μία περιπέτεια να εφαρμόσω μία διάταξη του 1940 που επιτρέπει στον υπουργό Υγείας …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Αυτό θέλω να σας ρωτήσω, μέχρι τότε δεν επιτρεπότανε;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Επιτρεπότανε, αλλά οι υπουργοί Υγείας δεν εξέδιδαν υγειονομικές διατάξεις. Εγώ, λοιπόν, άρχισα να τις εφαρμόζω τις υγειονομικές διατάξεις για άλλα θέματα, άρχισα να παίρνω προσφυγές από εταιρείες, γιατί είναι δήθεν μια παλιά νομοθεσία, άκυρη πια κλπ. Βελτίωσα την νομοθεσία μου, όχι εύκολα, γιατί θέλανε διάφοροι υπουργοί να είναι συναρμόδιοι κι εγώ είπα ότι αυτό είναι θέμα δημόσιας υγείας, είναι θέμα επείγον, μόνος μου πρέπει να αποφασίζω, όπως όριζε και η νομοθεσία του 1940. Κατέληξα σε μία νομοθεσία που μου επιτρέπει να κάνω τα πάντα, είχα την συμπαράσταση της αστυνομίας, την έχω δύο φορές, γιατί και με τον κ. Παπουτσή και με τον κ. Χρυσοχοίδη τώρα συνεργαζόμαστε σε πάρα πολύ καλό βαθμό και επιτέλους από τον Μάρτιο και μετά άρχισα να κάνω ελέγχους υποχρεωτικούς, γιατί μέχρι τότε έπρεπε να ζητάω άδεια από τον εξεταζόμενο. Αντιμετώπισα προβλήματα και από κάποιους δημότες στην Αθήνα και στην συνέχεια από τις Δημοτικές αρχές, μας διώχνανε, εκεί είχα μία περιπέτεια μέχρι να φτάσω, επειδή όμως συνεργάζομαι με τα άλλα υπουργεία, είμαι συνεργάσιμος σαν άνθρωπος δεν θέλω να βάζω τον εαυτό μου μπροστά, ξέρω ότι πρέπει να συνεργαστώ, τώρα με την αστυνομία η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή, είχε ξεκινήσει ξαναλέω επί κ. Παπουτσή και επί κ. Χρυσοχοίδη έχει συνεχισθεί και τώρα ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός, όποιος αρνείται συλλαμβάνεται, κάνουμε έλεγχο και επιβεβαιώσαμε δυστυχώς αυτό που λέγαμε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Τώρα πόσα περιστατικά έχετε ;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έντεκα περιστατικά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Έντεκα και η Ρωσίδα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και κυρίως χθες, πήγαμε και σηκώσαμε κόσμο από τον δρόμο. Δηλαδή πήραμε κόσμο από τις εκδιδόμενες στην οδό Αριστοτέλους, στην οδό Αχαρνών και πλατεία Βάθη και από εκεί βρήκαμε αυτές τις πάρα πολλές περιπτώσεις. Εκεί βέβαια τα ναρκωτικά με την πορνεία είναι ένα. Είναι ένα, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όταν τα λέγαμε αυτά, δεν πείθαμε ούτε του έλληνες, οι οποίοι μας «γράφανε» κανονικά στα παλιά τους τα παπούτσια, όταν έγινε ο έλεγχος στον οίκο ανοχής Αχαρνών και Φωκαίων, ήτανε γεμάτο παιδιά μέσα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Παιδιά ;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι-ναι πιτσιρίκια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μάλιστα η παλιά η μόδα τώρα είναι ξανά;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Εγώ ειλικρινά σας μιλάω, δεν μπορώ να το καταλάβω, πως τα νέα παιδιά δεν παίρνουν προφύλαξη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι είναι «μαγκιά» να μην πάρεις. Δηλαδή πληρώνουν κάτι παραπάνω. Πάνε σε αυτήν επειδή αυτή δέχεται χωρίς προφύλαξη. Και βεβαίως δέχονταν χωρίς προφύλαξη γιατί το ήξερε ότι είναι άρρωστη. Γιατί δεν φοβότανε αυτή.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Πάντως έχω μία ένσταση ως προς την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε να δείτε και εμένα δεν μου άρεσε. Αλλά όταν είναι δόλια η συμπεριφορά της, δηλαδή όταν σου λέει η ίδια ότι το ήξερα, αλλά νόμιζα ότι είχα θεραπευτεί, αυτοθεραπεία δεν υπάρχει. Όταν ξέρω κι εγώ ότι το ξέρει, επειδή μας νοιάζουν αυτοί τους οποίους «περιποιήθηκε», με τον δικό της τρόπο και ίσως κόλλησε, αυτό μας νοιάζει να το προλάβουμε, να το περιορίσουμε. Και ένας μόνο να έχει πάει και να έχει κολλήσει και να είναι παντρεμένος, ή να έχει μία φιλενάδα, αντιλαμβάνεσαι τι αναπαραγωγή μπορεί να γίνει. Μπορεί να χωρίσει με την φιλενάδα του, αυτή να πάει με άλλον…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Και ανοίγει ο κύκλος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ανοίγει ο κύκλος. Και έλεγα μην πηγαίνουν οι έλληνες για να παραμείνει στο γκέτο. Το ίδιο πρόβλημα σκάει και στην Ρουμανία τώρα. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, το αντίστοιχο ΚΕΕΛΠΝΟ της Ευρωπαϊκή Ένωσης τώρα δραστηριοποιείται. Τώρα πείσθηκε. Και ήμουνα τις προηγούμενες ημέρες στην Σουηδία, που ήταν το Ευρωπαϊκό κέντρο λοιμώξεων, το αντίστοιχο ΚΕΕΛΠΝΟ, ήμουνα και στις Βρυξέλλες και τώρα είπαν όλοι, γιατί λέγανε πριν ξέρετε τι λέγανε, τους καλούσες να έρθουν εδώ, πηγαίνανε στα φυλάκια που κρατούνται οι αλλοδαποί που ζητούν άσυλο, αντί να κάνουν παρατηρήσεις σε θέματα δημόσια υγείας λέγανε ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά, σοβαρά είναι το θέμα της προσβολής των δικαιωμάτων των ανθρώπων. ’ρα, λοιπόν, είχα δυσπιστία και μέσα και έξω. Έδωσα μία μάχη και την κέρδισα. Αλλά έπρεπε πάρα πολύ να κουραστώ και με περνάγανε και οι μεν ξένοι για ζητιάνο, ότι τα λέω αυτά γιατί θέλω λεφτά, γιατί η Ελλάδα δεν έχει λεφτά και οι δε για δημαγωγό, ή για κάτι άλλο. Όπως τώρα με την φωτογραφία. Η φωτογραφία δεν δόθηκε από εμάς, δόθηκε από άλλο φορέα, αλλά είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Γιατί λόγου χάρη, δύο παιδιά που είχαν πάει μαζί της την προηγούμενη ημέρα, όταν την είδαν με την φωτογραφία μας πήραν αμέσως τηλέφωνο και σε 48 ώρες μπορείς να το προλάβεις. Οι υπόλοιπο που το έμαθαν και αυτοί από την δημοσιοποίηση, τηλεφωνούν, τα τηλέφωνα έχουνε «σπάσει» σε εμάς και εν πάση περιπτώσει έρχονται από εμάς να κάνουν εξετάσεις, δεν θα έχουν κολλήσει όλοι, αλλά κάποιοι θα έχουν κολλήσει. Τουλάχιστον αυτοί να το ξέρουν ότι είναι οροθετικοί, να μην ταλαιπωρήσουν και άλλο κόσμο και του καταστρέψουν την ζωή χωρίς κανένα λόγο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Ο Δήμος Αθήνας είναι ο υπεύθυνος που εκδίδει τις άδειες για του οίκους ανοχής;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Οι περισσότεροι δεν έχουν άδεια.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οι επτά στους εξακόσιους έχουνε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Γιατί άκουσα αυτά τα νούμερα…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τα έδινα αυτά και προηγούμενα, δεν τα έδινα; Τα έδινα. Δεν με ρώταγαν, κύριοι, ούτε μία ερώτηση παραπάνω. Έλεγα στους εξακόσιους οι επτά είναι νόμιμοι και δεν μου έλεγαν ένα «ναι, μα τι λες ρε παιδί μου», κάτι να καταλάβω, δεν τους συγκινούσε τίποτα, έπρεπε να σκάσει το πραγματικό περιστατικό, για να συγκινηθεί ο άλλος. Και αυτό είναι δείγμα όχι μόνο ανωριμότητας, αλλά «γαϊδουριάς» του πολίτη. Προσέξτε ξέρω τι λέω. Ακούει και σε «γράφει».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Τώρα προεκλογική περίοδος και βρίζετε τον πολίτη;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μα πρέπει να το πω. Γιατί εδώ πέρα είναι θέμα ζωής και θανάτου. Αν είναι το παιδί σας τι θα πείτε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Να χτυπήσουμε ξύλο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Χτυπώντας ξύλο δεν γίνεται τίποτα αυτό είναι σίγουρο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όλοι γιατί σε αυτό το θέμα θεωρούμε ότι είμαστε προστατευμένοι. Όχι, έφυγε τώρα από το γκέτο. Τώρα το θέμα αυτό που ήτανε θέμα του γκέτο, δηλαδή του γκέτο των παράνομων αλλοδαπών στην Αθήνα, ξέφυγε από το γκέτο τώρα. Έλεγα να μην ξεφύγει γι’ αυτό φώναζα μην πηγαίνετε με παράνομα εκδιδόμενες αλλοδαπές. Δεν μας ακούγανε. Τώρα θα το πληρώσουμε. Και πρέπει έστω με την βαρβαρότητα της φωνής, με την βαρβαρότητα της ενημέρωσης, ακούω κάθε μέρα τα εξ αμάξης, με βρίζουνε γιατί δημοσιεύθηκε η φωτογραφία. Εγώ δεν την δημοσίευσα. Αλλά έγινε που δημοσιεύθηκε. Μου δίνουνε μηνύματα, θα μας καταδικάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα λοιπά. Εγώ λέω ας πάρει χαμπάρι ο έλληνας πολίτης τι γίνεται, ας καταλάβουν όλοι να τελειώνουμε με την επαφή των ελλήνων με τις παράνομα εκδιδόμενες αλλοδαπές και που τώρα πια λόγω των ναρκωτικών δεν είναι μόνο οι αλλοδαπές. Είδατε στην καινούργια «σοδειά», βγαίνουν ελληνίδες. Ελληνίδες ναρκομανείς και μάλιστα με άποψη ότι δεν υπάρχει aids στο μυαλό μας είναι αυτά, λένε κάτι τέτοια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Διάβαζα για αύξηση του aids στον γενικό πληθυσμό και γενικά μεγάλη αύξηση στον κλειστό πληθυσμό στο κέντρο της Αθήνας που ξεπερνάει το 1250%.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, ναι ακριβώς. Και μάλιστα όταν βγήκαν τα πρώτα νούμερα πέρυσι το καλοκαίρι που ήταν 500%, εκεί είχα βγει στον κ. Δημήτρη Τάκη, συνάδελφό σας στο MEGA, το είχε βγάλει αυτός το θέμα, δηλαδή πως του έκοψε. Γιατί συνήθως οι δημοσιογράφοι δεν τα κάνετε αυτά. Το έβγαλε το θέμα επέμενε, το ΚΕΕΛΠΝΟ τότε που είχε έρθει μαζί μου, είχε έρθει η κα Ασημίνα Οικονομοπούλου που δουλεύει στο Ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ στην Στοκχόλμη, τα έλεγε η καημένη και της ασκούσαν κριτική και από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Γιατί τα λες αυτά και δεν είναι βέβαιο και πρέπει να το επιβεβαιώσουμε και ντροπή που τρομάζουμε τους πολίτες και εκθέτουμε την χώρα, δηλαδή υπήρχανε και απόψεις τέτοιου είδους, ότι αυτά που κάνουμε εμείς δεν είναι και τόσο σεμνά, ότι πρέπει να πάμε πιο χαλαρά. Ότι απορρίπτω στην πολιτική ζωή, τα άκουγα από τους επιστήμονες στον χώρο. Και τα απέρριψα και βγήκα μπροστά και δυστυχώς δικαιώθηκα. Μακάρι να το είχα το φαινόμενο περιορισμένο στο χώρο του γκέτο. Δυστυχώς ξέφυγε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Να δούμε λίγο και την κουβέντα μας μια και την Κυριακή έχουμε εκλογές. Μου φαίνεται ότι δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Το έχουμε πάρει χαμπάρι, αλλά τέλος πάντων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οι πολίτες θα σκεφτούν για τις εκλογές περισσότερο με τάση να αποφασίσουν από την Πέμπτη και μετά. Τώρα οι ψηφοφόροι οι δικοί μας στο ένα τρίτο τους μην σας πω και παραπάνω, κάνουνε πολιτικά ταξίδια. Πολιτικές εκδρομές, κάθε μέρα ψηφίσουν και ένα άλλο κόμμα. Δεν έχουν κατασταλάξει. Την μία τους φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη τους φαίνεται ο κ. Κουβέλης, ή/και αντιστρόφως, την άλλη πάνε προς τα δεξιά, την άλλη ορισμένοι ενός πολιτικού χρώματος Πασοκικού εκσυγχρονιστές δηλαδή οι πολίτες, σκέφτονται τον κ. Μάνο, την κα Μπακογιάννη, μετά ξαναγυρίζουνε σε εμάς. Δηλαδή δεν ξέρει κανείς αν οι έρευνες οι οποίες γινόντουσαν, ή αυτές οι οποίες γίνονται για τις ανάγκες των κομμάτων…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Των κομμάτων και των υποψηφίων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, δεν ξέρει κανείς εάν αυτά τα πράγματα είναι οριστικά. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι. Και ότι τα οριστικά θα τα έχουμε όταν ο πολίτης αποφασίσει από την Πέμπτη και μετά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Θα θέλαμε να κλείσουμε σκιαγραφώντας μας την Δευτέρα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε εγώ είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Αθηνών. Έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο, αλλά επειδή κάνω περιοδίες έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Ήμουνα στην Σάμο, αύριο πάω στην Ζάκυνθο. Ήμουνα στην Πέλλα. Έχω υπόψη μου ότι ο πολίτης ψηφίζει, στις δημοσκοπήσεις καταθέτει γνώμη, όχι με το μυαλό, αλλά κυρίως με τα συναισθήματα. Της απόγνωσης, της απελπισίας, της οργής, της αγανάκτησης, του μίσους. Δεν νομίζω ότι ο πολίτης τελικά θα λάβει μέρος στην εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας την Κυριακή. Ως φορέας λαϊκής κυριαρχίας ο καθένας μας με τα συναισθήματά του κυρίως, θα λάβει μέρος με την λογική του. Και πάνω σε αυτό οικοδομώ την δική μου αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μία πολύ καλύτερη πορεία του ΠΑΣΟΚ, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε πρώτοι, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την δουλειά, ή να εκτελέσουμε το καθήκον μας ως πολιτικοί της Ελλάδας σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Τα σενάρια που έχει ο πολίτης μπροστά είναι ένα δυσάρεστο, εμείς αυτό το δυσάρεστο σενάριο θα προχωρήσουμε, υπάρχει ένα πάρα πολύ δυσάρεστο, η χώρα να έχει κυβέρνηση να είναι μειοψηφίας η κυβέρνηση αυτή και να πέσει σε λίγο και υπάρχει και ένα ακραία δυσάρεστο καταστροφική εκδοχή, η χώρα να μην έχει καν κυβέρνηση και να βασανιστεί για μήνες, να χάσει όλο το 2012 άρα το 2013 να μην μπορεί να κρατήσει όρθιες ούτε τις υποδομές του κοινωνικού κράτους, αλλά ούτε και την ανάπτυξη. Νομίζω ότι η 7η Μαΐου είναι μέρα έναρξης του αγώνα για την μείωση της ύφεσης, αρκεί να έχουμε κυβέρνηση. ’μα, δεν έχουμε … Ο πολίτης θα αναλάβει τώρα τις ευθύνες του, γιατί και αυτός θα είναι συνυπεύθυνος πια για την πορεία της χώρας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Να είστε καλά καλή δύναμη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: Καλή δύναμη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ευχαριστώ καλό μήνα στους ακροατές σας και σε όλους.