Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Συνέντευξη υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο ρ/σ ΑΘΗΝΑ 984 και την δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη.

01/05/2012


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84 ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Και έχουμε ήδη στην τηλεφωνική μας γραμμή τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, υπουργό Υγείας και υποψήφιο βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ βεβαίως στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας και χρειάζεται και σταυρό το έχω ξαναπεί και οι υπουργοί άνθρωποι είναι, σταυρώνονται και εκείνοι. Καλή σας ημέρα, κ. Λοβέρδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καλημέρα, κα Καραγιάννη. Καλό μήνα.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Καλό μήνα. Να είστε καλά. Πόσες εκλογικές αναμετρήσεις έχετε κάνει από το 1996 στην Β’ Αθήνας;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το 2000 κατέβηκα πρώτη φορά, είναι η πέμπτη φορά.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Η πέμπτη φορά. Πόσο έχει αλλάξει το κλίμα στην περιφέρειά σας;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι τελείως άλλο.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Δηλαδή;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καμία σχέση. Καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα. Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα, υπάρχουνε δυσκολίες ως προς όσους έχουμε ασκήσει εξουσία, να κάνουμε ο καθένας τον παλιό του προεκλογικό αγώνα, εγώ έκανα έναν αγώνα χωρίς sms, ποτέ δεν έχω στείλει τέτοια ηλεκτρονικά και τα λοιπά, ή ταχυδρομείο, ίσως την πρώτη φορά, ναι την πρώτη φορά έκανα ταχυδρομείο μετά δεν ξανάκανα, αλλά περπάταγα λαϊκές πλατείες, τώρα αυτό για έναν υπουργό περίπου απαγορεύεται. Τρίτον είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται χωρίς υποσχεσιολογία, δεν δίνει κανένα κόμμα μεγάλες υποσχέσεις από τα κόμματα που έχουν σχέση με την εξουσία …

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Δεν μπορούν άλλωστε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σενάριο Νο2 στο «υπάρχουν λεφτά», κάνει πια η Αριστερά, αλλά και μια κάποια δεξιά, αυτά είναι τρία πάρα πολύ σοβαρά και τέταρτον είναι η εκλογική διαδικασία, της οποίας η επόμενη ημέρα κατά το 50% έχει χρονοδιαγραφεί. Και προδιαγραφεί. Είναι το δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή τον Φλεβάρη. Αυτό θα γίνει βάση της πολιτικής της επόμενης κυβέρνησης.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Έχω την εντύπωση, κ. Λοβέρδο, ότι σε αυτές τις εκλογές συζητάμε περισσότερο για την επόμενη ημέρα τελικά, ιδιαίτερα τώρα στην τελική ευθεία…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έχετε απόλυτο δίκιο για την τελική ευθεία. Γιατί προηγουμένως συζητάγαμε για το ποιος έχει ευθύνες, τι δεν έχει και τα λοιπά εν πάση περιπτώσει το 50% της πολιτικής της Δευτέρας 7 Μαΐου έχει διαγραφεί, είναι το δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα, το δεύτερο μνημόνιο όπως το λένε κάποιοι, αυτό για να συνεχιστεί να εφαρμόζεται πρέπει η κυβέρνηση που θα βγει να συνεχίσει το πρόγραμμα και άρα να συνεχίσει να παίρνει και χρήματα, το άλλο 50% που μένει είναι η μάχη για την ανάπτυξη και ο αγώνας εναντίον της ύφεσης, της οικονομικής ύφεσης, που εδώ εξαρτάται από την ικανότητα των πολιτικών κομμάτων που θα διαχειριστούν την εξουσία και των προσώπων των πολιτικών κομμάτων που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν φτάνει να είναι καλό ένα κόμμα, ή να το βλέπει ένας ψηφοφόρος θετικά, πρέπει και οι πολιτικοί που ενσαρκώνουνε τις πολιτικές του κόμματος να είναι σοβαροί και άξιοι και επιδέξιοι. Να μην είναι αδέξιοι και άσχετοι.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Λοβέρδο, επιβεβαιώστε μου, ή διαψεύστε μου μία πληροφορία που έχω από μία σύσκεψη στην οποία μετείχατε στο κόμμα σας και στην οποία φέρεστε να είπατε ότι θα πρέπει να ανακοινωθεί η κυβέρνηση από το βράδυ της Κυριακής και το ποιος θα είναι υπουργός, προκειμένου να μην μείνει χρόνος για διασπορά ειδήσεων ανασφάλειας για την χώρα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, ναι το έχω πει, αλλά το λέω και δημόσια και θα το πω και σε εσάς, ότι αυτό που ζήσαμε τον Νοέμβριο δεν πρέπει να επαναληφθεί και η πρώτη ευθύνη πια ανήκει στον πολίτη και δεύτερον ανήκει στα κόμματα, δεν πρέπει να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα, δεν πρέπει να υπάρχει εκλογικό αποτέλεσμα, επιλογή του λαού δηλαδή, η χώρα να πάει σε ένα χρονικό διάστημα χωρίς κυβέρνηση. Αναζητώντας πρόσωπο πρωθυπουργού, υπουργών και τα λοιπά.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε ότι προφανώς είναι επιλογή του εκλογικού σώματος, όμως αν τα δύο κόμματα εξουσίας έτσι όπως τα έχουμε μάθει σχηματικά να τα λέμε τις τελευταίες δεκαετίες, προχωρήσουν σε μία τέτοια λύση δεν νομίζετε ότι θα πρέπει την Παρασκευή να θέσουν υπόψη του Ελληνικού λαού που θα ψηφίσει, ποιο είναι αυτό το κυβερνητικό σχήμα το οποίο προωθούν, με συγκεκριμένα πρόσωπα σύμφωνα με την λογική την δική σας;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αν ήταν γνωστό θα το κάναμε. Αλλά δεν είναι γνωστό γιατί πρώτον δεν είναι γνωστή η επιλογή του Ελληνικού λαού, υπάρχουν περιθώρια ακόμα όπως εμείς πιστεύουμε και χτες αυτό ήτανε τελικά το πιο σημαντικό που αποφασίσαμε, εμείς πηγαίνουμε για την πρώτη θέση, γιατί ξέρουμε ότι αυτή την στιγμή μια σειρά από πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζονται, δεν λένε, κάθε μέρα οι άνθρωποι σκέφτονται και μία άλλη πολιτική επιλογή, λένε μία τον κ. Κουβέλη, μία λένε τον ΣΥΡΙΖΑ, μία πηγαίνουν προς τα δεξιά, λιγότερο αυτό, μία προς το ΚΚΕ, δηλαδή έχεις τους εκλογικούς συσχετισμούς του 2000 στο ΠΑΣΟΚ να διατάσσονται κατά το ένα τρίτο επιμένοντας στο ΠΑΣΟΚ, κατά το ένα τρίτο έχοντας φύγει από το ΠΑΣΟΚ και κατά το τρίτο ένα τρίτο να αμφιταλαντεύονται οι πολίτες τι θα κάνουνε. Εάν αυτούς τους φέρουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ, είμαστε πρώτο κόμμα. ’ρα, λοιπόν, επειδή εμείς ως πρώτο κόμμα έχουμε και τα πιο έμπειρα στελέχη, αλλά και την δυνατότητα περισσότερων συμμαχιών, θα προτείνουμε κυβέρνηση περισσότερων κομμάτων, με την δική μας βέβαια πρωτοβουλία και με την δική μας αν θέλετε πολιτική προτεραιότητα, θα βάλουμε κάτω το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, θα τηρήσουμε τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουμε τα χρήματα μέσα στον Μάιο που δεν πήραμε τον Μάρτιο, επειδή είχαμε εκλογές και επειδή δεν ξέρουν στις Βρυξέλλες, αν η Ελλάδα θα επιμείνει στο πρόγραμμα, ή θα το καταγγείλει διαλέγοντας έναν δικό της δρόμο, αυτά τα λένε βέβαια οι δημαγωγοί που δεν μας λένε βέβαια που θα βρούνε τα χρήματα και όταν τελειώσει αυτή η εκλογική μάχη την Κυριακή το βράδυ, αν εμείς είμαστε πρώτοι μιας πολυκομματικής κυβέρνησης ηγέτιδα δύναμη το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να έχει την Δευτέρα τον πρωθυπουργό του. Θυμάστε, κα Καραγιάννη, τον Νοέμβριο είχαμε την διάθεση τριών κομμάτων να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αυτή μετά από λίγες ημέρες η κυβέρνηση πήρε 255 ψήφους στην Βουλή εμπιστοσύνης, πρωτοφανής αριθμός αυτός, ωστόσο κάναμε δέκα ημέρες να τελειώσουμε. Αυτές τις δέκα ημέρες υπήρχε αστάθεια σε όλον τον πλανήτη. Στα χρηματιστήρια όλου του πλανήτη.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Υπήρχε αστάθεια κυρίως στην κορυφή του κόμματός σας, διότι παλινδρομούσε μεταξύ πολιτικού, ή μη προσώπου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι αλλά είχανε μία συζήτηση οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν ξέρω ποιος ευθύνεται πιο πολύ για αυτή την καθυστέρηση, ξέρω πάντως πως αυτή η καθυστέρηση προκάλεσε αναταραχή, η αναταραχή προκάλεσε αναταραχή στα χρηματιστήρια, ο κόσμος έχανε τα λεφτά του και πάντως εκπέμπαμε μήνυμα αστάθειας από την Ελλάδα. Ενώ εμείς πρέπει να εκπέμπουμε μήνυμα σταθερότητας για να δημιουργήσουμε χρόνο με τον χρόνο επενδυτικό κλίμα. Όταν ο άλλος δεν ξέρει αν αυτή η χώρα θέλει να μείνει στο ευρώ, ή όχι και υπάρχουν κομματικές δυνάμεις, οι οποίες στρέφονται εναντίον της τύχης αυτού του λαού, πολύ σοβαρές και συγκεκριμένες, επιδοτούμενες μάλιστα δημοσκοπικά αυτόν τον καιρό από τον πολίτη που διαμαρτύρεται, τότε βλέπει κανείς ότι η χώρα βαδίζει αβέβαιο δρόμο και πρέπει την Κυριακή αυτή η αβεβαιότητα να σταματήσει. Πρέπει να είναι «φταίω», από όλους να είναι «φταίω» και να γίνει εφικτό την Κυριακή το βράδυ, να ξέρουμε την Δευτέρα την κυβέρνησή μας και τον πρωθυπουργό μας. Και όπως είπε ο κ. Βενιζέλος να είναι πολιτικό το πρόσωπο, να είναι πολιτική κυβέρνηση

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε σε αυτή την προοπτική, θέλω να σας ρωτήσω, όμως, σε ό, τι αφορά στον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας, εκτιμάται ότι θα πρέπει να επιδιωχθούν συγκλήσεις σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σε πολιτικό επίπεδο οπωσδήποτε. Το ιδεολογικό έρχεται δεύτερο, είναι ισχυρό, αλλά σε πολιτικό επίπεδο. Θα προτιμούσαμε και προτιμούμε μία κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς, θα απευθύνουμε, όμως, μήνυμα γενικότερο ως κόμμα το έχουμε αποφασίσει αυτό, το είπε ο κ. Βενιζέλος επανειλημμένα το επαναλαμβάνω και εγώ, θα προσπαθήσουμε να είναι μεγάλο σχήμα, ευρύ σχήμα στην Βουλή, απλώς αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό και παραβλέπεται πολλές φορές ενώ έπρεπε να είναι το πρώτο που έπρεπε να κοιτάει σήμερα ο ψηφοφόρος, αλλά πρέπει να το δει την Κυριακή της κάλπης, πρέπει αυτό το σχήμα που θα έχει την πλειοψηφία στην Βουλή, να έχει και πλειοψηφία στον λαό, ειδάλλως όλα είναι δύσκολα μετά πια.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Εννοείται, ότι θα πρέπει να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση στην Βουλή βάσει των εκλογικών ποσοστών.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ακριβώς. Δεν μπορεί να έχει πλειοψηφία στην Βουλή ως πολυκομματική κυβέρνηση και μέσα στην Βουλή να σε λένε σφετεριστή της εξουσίας, δεν θα το αντέξεις, θα παραιτηθείς.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Αυτό πως το προσδιορίζεται, κ. υπουργέ, με τι ποσοστό συνολικό;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Δεν υπάρχει συνολικό ποσοστό.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Δηλαδή πάνω από 50% προφανώς

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν ξέρω να λέω αριθμούς. Οι περισσότεροι πολίτες. Να πούνε «ναι». Να μην σου λέει κανείς ότι σφετερίζεσαι την εξουσία, εκμεταλλευόμενος τους εκλογικούς νόμους. Θέλουμε να έχουμε πλειοψηφία στην βουλή και στον λαό.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Από την εμπειρία σας από την κυβέρνηση Παπαδήμου, τελικά εκτιμάτε ότι είχε θετικό πρόσημο ;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, γιατί έφερε τον σκοπό της σε πέρας, ο κ. Παπαδήμος και οι υπουργοί του κατάφεραν αυτό για το οποίο πήραν εντολή από την ελληνική Βουλή σε βραχύ χρονικό διάστημα να φέρουν σε πέρας το πρόγραμμα, το πρόγραμμα που καταρτίστηκε στην 26 Μαρτίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από εμάς οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος ήταν οι άνθρωποι που το έκαναν, στην συνέχεια ο κ. Παπαδήμος με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και τους υπόλοιπους εμάς υπουργούς με την στήριξη της Βουλής εφαρμόσαμε το πρόγραμμα αυτό, κατά τούτο η κυβέρνηση είναι επιτυχημένη, στους άλλους τομείς, σε ορισμένους τομείς έγιναν και πράγματα, εμείς στα φάρμακα κάναμε μία πάρα πολύ αξιόλογη πολιτική αυτό τον καιρό, νομοθετήσαμε και εφαρμόσαμε, ενώσαμε και όλα τα ταμεία, σήμερα μάλιστα είναι η πρώτη ημέρα ένταξης στον ΕΟΠΥΥ του ΤΑΥΤΕΚΩ.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Πρόσεξα και την επιστολή σας στον κ. Μόρς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, ναι την έστειλα. Κάποιος περίεργος δημοσίευσε την επιστολή του κ. Μόρς προς εμένα και αυτό έχει προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις, γιατί η επιστολή του κ. Μόρς δεν είχε καθόλου καλό ύφος και εν πάση περιπτώσει η απάντηση που του έδωσα ήτανε στο αντίστοιχο, λοιπόν αυτό γίνεται σήμερα, υπάρχουν τομείς δηλαδή της κυβερνητικής δράσης που δουλέψαμε, γενικά μπορεί κανείς να πει ότι αυτές οι κυβερνήσεις που δεν είναι πολιτικές έχουνε λιγότερες δυνατότητες να κάνουνε σοβαρή αναπτυξιακή πολιτική. Γιατί η πολιτική που χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή θέλει, κα Καραγιάννη, έναν πρωθυπουργό κινηματία, δηλαδή να μπορεί να σαρώνει τα εμπόδια και όχι να συζητάει για τα εμπόδια, να σαρώνει τα εμπόδια και για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει και πέντε-έξι υπουργούς οι οποίοι έχουν την ίδια θέληση, άντε πώς να πω και καμιά δεκαριά-είκοσι στελέχη στο υπόλοιπο δημόσιο, όταν λέω πέντε-έξι υπουργούς εννοώ μεταξύ των υπολοίπων, διότι δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση με έξι υπουργούς, αυτά τα περί μικρού και ευέλικτου υπουργικού συμβουλίου, αυτά είναι πώς να πω κουβέντες του αέρα και δεν ισχύουν, στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σχήμα, ακόμα και το παράδειγμα της Ιταλία που φέρνουν κάποιοι η Ιταλία έχει 12 υπουργούς αλλά και άλλους 30…

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Είναι θέση του κόμματός σας, όμως, το μικρό και ευέλικτο σχήμα κύριε Λοβέρδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, ναι αλλά με την έννοια που το λέμε, όχι μόνο λίγοι υπουργοί, αλλά πρέπει να υπάρχουν και υφυπουργοί. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για ένα σχήμα 25 ανθρώπων, ένα σχήμα 25 ατόμων μπορεί να τα καταφέρει, χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι να είναι ορκισμένοι, ο πρωθυπουργός να τους εμπνέει να σαρώνουν τα εμπόδια και να στηρίζει τους υπουργούς του και να προχωρήσουμε σε μία νίκη, να κάνουμε μία νίκη εναντίον της ύφεσης, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η μάχη κατά της ύφεσης είναι μάχη και υπέρ του κοινωνικού κράτους.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Στο ένα λεπτό που μας απομένει τι θα θεωρήσετε δεινή ήττα για το κόμμα σας; Την μεγάλη ψαλίδα;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν υπάρχει αυτό, δεν θα γίνει αυτό.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Ένα λεπτό, το να μην είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, ή να έχει μεγάλη διαφορά από το πρώτο κόμμα;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τίποτα δεν υπάρχει που να το περιμένω ως ήττα όπως το λέτε, εμείς πάμε για να κάνουμε μία καλή πορεία, μια πορεία επιβεβαίωσης του αγώνα μας και μια πορεία που θα βγάλει την Ελλάδα από την αστάθεια την Δευτέρα, δεν κοιτάμε πίσω, δεν κοιτάμε ήττες και όλα αυτά, εάν κάποιος ανήσυχος ακροατής σας σκεφτόταν τι θα κάνει ο Λοβέρδος την επόμενη ημέρα αν εκλεγεί βουλευτής στην Β’ Αθηνών, θα στηρίζει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον κ. Βενιζέλο και δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα…

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι νίκη. Αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ δεν είμαι ο Αβέρωφ του Ράλλη, εγώ είμαι ένα πολιτικό στέλεχος συντεταγμένο, ούτε ψήφο στον κ. Βενιζέλο με προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα έδωσα, θα στηρίξω σε κάθε τρόπο γιατί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ σημαίνει σταθερότητα και για την πατρίδα.

ΝΟΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος Υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας, καλή επιτυχία, κ. Λοβέρδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κα Καραγιάννη, να είστε καλά, καλημέρα, καλό μήνα.